Gruaja dëshiron fëmijë me spermën e të fejuarit të vdekur

2 min read

Një grua ka nisur një betejë ligjore prej 60,000 funte për të fituar të drejtën për të mbetur shtatzënë duke përdorur spermën e të fejuarit të saj të vdekur.

Ellie Home, nga Milton Keynes, Bucks, mbeti e shkatërruar kur partneri i saj Myles vdiq nga pneumonia katër muaj më parë pas një beteje të gjatë me sëmundjen.

Megjithëse, Myles kishte ngrirë një pjesë të spermës së tij, Ellie tani po përballet me një betejë ligjore për ta përdorur atë pasi ai nuk kishte nënshkruar një formular pëlqimi duke thënë qartë se ajo mund ta përdorte atë pas vdekjes së tij – megjithëse ajo argumenton se “me të drejtë duhet të jetë e imja”.

Para vdekjes së Myles në shtator, çifti i cili kishte qenë së bashku për tre vjet kishte filluar tashmë trajtimin IVF në përpjekje për të pasur një fëmijë.

Ellie, 22 vjeç, tani dëshiron të vazhdojë atë trajtim në mënyrë që të ketë fëmijën që ajo dhe Myles kishin ëndërruar.

“Para se Myles të fillonte trajtimin e tij, ai u pyet nëse donim që një pjesë e spermës së tij të ngrihej dhe të ruhej në rast se ai donte të krijonte një familje. Ai tha se po, sigurisht. Të kishim fëmijë së bashku ishte diçka që ne e kishim planifikuar dhe ëndërruar gjithmonë. Kështu që janë nëntë shishe në ruajtje me NHS, në pritje për t’u përdorur”, tha ajo.

Tragjikisht, shëndeti i Myles ra me shpejtësi vitin e kaluar pasi ai pësoi një sërë infeksionesh.

Vdekja e tij katër muaj më parë ishte “e papritur” sipas Ellie, e cila ka marrë mbiemrin e tij, pavarësisht se pandemia pengoi martesën e tyre, transmeton rtv21.tv.

Fatkeqësisht, gjatë ndërtimit deri në vdekjen e Myles, as mjekët dhe asnjë zyrtar i spitalit nuk e përmendën spermën e tij të ngrirë.

Meqenëse Myles nuk dha pëlqimin e qartë, Ellie nuk ka të drejtë ligjore për të përdorur spermën e ngrirë për trajtimin e IVF – që do të thotë se asaj do t’i duhet të luftojë një betejë të vështirë ligjore që do t’i kushtojë deri në 60,000 funte.

Ellie ka mbështetjen e familjes së Myles por edhe kështu, avokatët i kanë dhënë Ellie vetëm një shans 50/50 për të fituar çështjen e saj dhe ajo tashmë ka shpenzuar të gjitha fondet e saj në luftën e saj.

Ajo tani i është drejtuar publikut dhe ka krijuar një faqe GoFundMe pak për të provuar dhe mbledhur fondet për betejën e saj gjyqësore./21Media