Reagimi i Haradinajt

Reagimi i Haradinajt

Pas publikimit të rezultateve të testit PISA 2018, kryeministri në largim Ramush Haradinaj tha se gjendja e arsimit në Kosovë është e vështirë.

Haradinaj kërkoi kujdes në cilësinë e arsimit, pavarësisht siç tha është bërë përpjekje për të përmirësuar infrastrukturën dhe pagat e mësimdhënësve.

Mendoj që personeli dhe gjithë të përfshirët duhet të jenë më të sinqertë me gjendjen në arsim. Nuk mundet të mohohet se kemi gjendje të vështirë. Është bërë përpjekje e vazhdueshme për t’u përmirësuar infrastruktura pagat me ecë përpara, por duhet bërë kujdes edhe në cilësi”, tha Haradinaj.

Në listën mes 79 vendeve të botës, PISA e rangon Kosovën të tretën nga fundi dhe me një rezultat nën mesataren e vendeve pjesëmarrëse.

Ministri në largim i Arsimit, Shyqiri Bytyqi, në konferencën ku u publikuan rezultatet e PISA 2018, tha se kanë pritur një rezultat më të mirë./21Media