Hovenier: Presim implementimin e marrëveshjes së Ohrit

Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë, Jeffrey Hovenier, ka thënë se pret implementimin e plotë të marrëveshjes së Ohrit, ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

Hovenier, në një prononcim të shkurtë para mediave të hënën, tha se dje kanë dhënë qëndrimin për zgjedhjet në katër komunat veriore.

Aty theksohet se qëndrimi i ShBA-së për zgjedhjet e jashtëzakonshme në Mitrovicën e Veriut, Leposaviq, Zubin Potok dhe Zveçan ishin në përputhje me kërkesat kushtetuese dhe ligjore të Kosovës.

“Dje e kemi dhënë një qëndrim, aty theksohet nevoja për implementimin e plotë të marrëveshjes së Ohrit dhe këtë e presim”, tha ai.

Këtë koment, Hovenier e bëri pas pjesëmarrjes në nënshkrimin e disa marrëveshjeve të mirëkuptimit ndërmjet Universitetit të Iowa-s dhe disa universiteteve publike në Kosovë për nisjen e aktivitetit të mbështetur nga USAID-i të partneritetit me sektorin privat për forcimin e arsimit të lartë.

Back to top button