Hyseni: Kurti dhe Osmani po e riaktivizojnë UNMIK-un në veri

Ish-ministri i Jashtëm i Kosovës, Skender Hyseni ka reaguar për situatën në veri.

Hyseni ka kritikuar presidenten e Kosovës Vjosa Osmani dhe kryeministrin, Albin Kurti.

Ai tha se Osmani dhe Kurti po e rikthejnë rezolutën 1244 dhe riaktivizojnë UNMIK-un edhe 15 vjet pas Pavarësisë.

“Marrëveshja e Ohrit dhe gjendja në veriun e Kosovës, nuk mund te shihen si të ndara. Ato janë të ndërlidhura, si shkak dhe pasojë! Marrëveshja e Ohrit ishte marrëveshje e hartuar nga bashkësia ndërkombëtare për ta penguar degradimin e mëtejm të Kosovës dhe marrëdhënieve me Serbinë”, tha ai.

Ish-koordinatori i ekipit negociator të Kosovës tha se sekretari amerikan Anthony Blinken, e ka përdorur një gjuhë e cila nuk është dëgjuar deri tash kundër veprimit të Kurtit dhe Osmanit.

“Nderkohë që kemi një opozitë, komunikatat e të cilës nuk dallojnë shumë nga shkarravinat e Kurtit dhe Osmanit”, theksoi ai.

“T’i kundërvihesh politikës amerikane në Kosovë, madje edhe me një gjuhë vullgare, don të thot të punosh kundër shtetit të Kosovës”, shtoi Hyseni.

Back to top button