I nxehti përvëlues në Britani, si do t’ia dalin fermerët?

Kur bëhet fjalë për punimin e tokës, fermerët duhet të jenë gati për të gjitha temperaturat, por kjo valë e nxehtit e paralajmëruar është diçka krejt ndryshe.
Ndikimi i kushteve ekstreme të motit nuk mund të dihet, ndoshta edhe për javët e muajt në vijim.
Sindikata Kombëtare e Fermerëve ka thënë se është shumë herët për të thënë se sa e rëndë do të jetë rendimenti dhe cilësia e të korrave.
Ndërkohë, fermerët tashmë duke u përballur me çmimet e larta të karburanteve dhe plehrave, po luftojnë me koston e rritur të pompimit të ujit rreth fushave të tyre.
Njëkohësisht, tashmë mungesa e shiut do të nënkuptojë se rritja e dobët e barit mund të godasë furnizimet me forgjere në dimër, por edhe më shumë kosto për fermerët blegtoral./21Media

Back to top button