Italian Design Day në Kosovë – “Të prodhosh vlerë-gjithëpërfshirje, novacion dhe Qëndrueshmëri”

L’Italian Trade Agency (ITA), zhvillon nga data 15 prill 2024, në kuadrin e Ditës Kombëtare të Made in Italy dhe bashkëpunim me Ambasadën Italiane në Prishtinë, një promovim special me rastin e Italian Design Day në Kosovë. Tema e këtij edicioni fokusohet në vlerën e procesit të prodhimit. Në qendër të kërkimit është nevoja për të humultuar metodat e krijimit të produkteve, por edhe të vlerës, përmes proceseve të prodhimit, për të bashkuar, me traditën dhe mjeshtërinë, teknikat më moderne në aspektin e teknologjisë dhe qëndrueshmërisë mjedisore, duke përforcuar kështu parësinë e prodhimin Italian.

Nisma synon të promovojë dhe nxjerrë në pah imazhin dhe kulturën e Made in Italy në sektorin e design-it. Nga data 15 deri në 21 prill 2024 Italia dhe Kosova do të bashkohen nga një vëmendje e përbashkët për design-in dhe aftësisë për të prodhuar duke krijuar vlerë, në aspektin e gjithëpërfshirjes, novacionit dhe qëndrueshmërisë, falë partnerëve tanë, në dyqanet dhe showroom-et e të cilëve qytetarët e Kosovës do të mund të gjejnë produkte të vërteta italiane në një gamë të gjerë të sektorëve të aplikimit të design-it:

Benetton, Emo Shop, Ias, Optika&More, Piazza Italia, Plaza Cosmetics e Sonny Bono në Abi Çarshia në Prizren; Antony Morato, Armani Exchange, Bata, Boggi, Carpisa, Coincasa, Geox, Patrizia Pepe, Replay. Jo vetëm, por edhe brand-et Hopla, Coppini dhe Lavazza në Albi Mall në Prishtinë; Amatti Italian Beauty dhe Gacaferi Mobilje në Pejë; Amre Group në Prishtinë; Casa Italia Mobili në Prizren; Ciao Berto në Prishtinë; Galanteria Shpk në Prishtinë dhe Podujeva dhe Rroni EL-Light në Prishtinë.

Një sërë fushatash promovuese dhe ekspozitash pranë 26 pika shitjesh me qëllim rritjen e shikueshmërisë, shpërndarjes dhe shitjeve të produkteve italiane; fuqizimin e marketingut ndaj konsumatorit, duke promovuar imazhin dhe kulturën e Made in Italy dhe duke lehtësuar hedhjen në qarkullim të markave dhe produkteve të reja italiane në kanalet vendore të shpërndarjes në shkallë të gjerë.

Në këtë kontekst dhe në bashkëpunim me Ambasadën Italiane në Prishtinë dhe me Institutin Italian të Kulturës, Agjencia ICE bashkëpunoi edhe në realizimin dhe mbështetjen e eskpozitës “Pinoku – dizajnerë dhe grafikë italianë rimodelojnë kukullën prej druri më të famshme në botë”, e cila mund të vizitohet deri më 29 prill në Prishtina Mall.

Për më shumë informacione, na ndiqni në rrjetet tona sociale
Facebook: https://www.facebook.com/iceagenziaalbania/
Instagram: https://www.instagram.com/itatradeagency_tirana/
Twitter: https://twitter.com/itatirana

PROGRAMI I NISMAVE ME RRJETIN E SHPËRNDARJES NË KOSOVË

DYQANET NË ABI ÇARSHIA (PRIZREN)

Periudha: 15-21 prill 2024
Tipologjia e nismave: promovimi i produkteve “Made in Italy” në rrjetet sociale ose/dhe në pikat e shitjes, me organizim /hapësira të dedikuara:
1. Benetton (veshje dhe aksesorë)
2. Emo Shop (syze)
3. Ias (orë, stoli dhe syze)
4. Optika&More (syze)
5. Piazza Italia (veshje dhe aksesorë)
6. Plaza Cosmetics (kozmetikë)
7. Sonny Bono (veshje dhe aksesorë)
Web site: https://abicarshia.com/
Facebook: https://www.facebook.com/abicarshia/
Instagram: https://www.instagram.com/abicarshia/

ALBI MALL (PRISHTINË)

Periudha: 15-21 prill 2024
Tipologjia e nismave: prezantim i produkteve “Made in Italy”, me vënien në pah, në rrjetet sociale dhe/ose në pikat e shitjes së Albi Group, të brand-eve italiane të mëposhtme:
1. Antony Morato (veshje dhe aksesorë)
2. Armani Exchange (veshje dhe aksesorë)
3. Bata (këpucë dhe aksesorë)
4. Boggi (veshje dhe aksesorë)
5. Carpisa (çanta dhe aksesorë)
6. Coincasa (orendi dhe aksesoret e shtepisë)
7. Geox (këpucë dhe aksesorë)
8. Patrizia Pepe (veshje dhe aksesorë)
9. Replay (veshje dhe aksesorë)
10. Hopla (krem vegjetal)
11. Coppini (vaj)
12. Bliss Lavazza (kafe)
Web site: https://www.albimall.com/
Facebook: https://www.facebook.com/albimall/
Instagram: https://www.instagram.com/albimall/

AMATII ITALIAN BEAUTY (PEJË)

Periudha: 15-21 prill 2024
Tipologjia e nismave: promovimi i këtyre produkteve kozmetike “Made in Italy” në rrjetet sociale ose/dhe në pikat e shitjes, me ambjente/hapësira të dedikuara:
1. Astra (kozmetikë)
2. Profesia Hair Care (produktet e flokëve)
3. Togethair Meeting Nature (produktet e flokëve)
Facebook: https://www.facebook.com/amatii.italianbeauty/
Instagram: https://www.instagram.com/amatiibeauty/

AMRE GROUP (PRISHTINË)

Periudha: 15-21 prill 2024
Tipologjia e nismave: promovim i mobiljeve nga shumë kompani italiane në kanalet sociale dhe/ose në showroom-in Amre, me 20% ulje në të gjithë artikujt Natuzzi, Calligaris dhe Veneta Cucine.
Web site: https://amre-group.com/
Facebook: https://www.facebook.com/natuzzi.italiaKosova.amre/
Instagram: https://www.instagram.com/amre_group/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCF511E8Sv7BAQzJ4OmbOlhQ/videos

CASA ITALIA (PRIZREN)

Periudha: 15-21 prill 2024
Tipologjia e nismave: prezantimi i divaneve me brand-et “Made in Italy” në showroom-in Casa Italia.
Web site: www.casaitalia-mob.com
Instagram: https://www.instagram.com/casaitalia_kosovo/

CIAO BERTO (PRISHTINË)

Periudha: 15-21 prill 2024
Tipologjia e nismave: prezantim në rrjetet sociale dhe në showroom-in Ciao Berto të brand-it “Made in Italy” Magniflex Kosova.
Web site: https://www.ciao-berto.com/
Instagram: https://www.instagram.com/ciao_berto/
Facebook: https://www.facebook.com/ciaobertoo/

GACAFERI MOBILJE (PEJË)

Periudha: 15-21 prill 2024
Tipologjia e nismave: promovimi i produkteve “Made in Italy” në rrjetet sociale ose/dhe në pikat e shitjes, me organizim/hapësira të dedikuara.
Web site: https://gacaferi.com/
Facebook: https://www.facebook.com/gacaferimobilje/
Instagram: https://www.instagram.com/gacaferi_official/
YouTube: https://www.youtube.com/@Gacaferi_official

GALANTERIA SHPK (PODUJEVË DHE PRISHTINË)

Periudha: 15-21 prill 2024
Tipologjia e nismave: promovimi i karrigeve të zyrës së kompanisë italiane Compotec, në rrjetet sociale dhe/ose në dyqanin e Prishtinës dhe në depon e Podujevës me organizim/hapësira të dedikuara, me 20% zbritje.
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063493750911

RRONI EL-LIGHT (PRISHTINË)
Periudha: 15-22 prill 2024
Tipologjia e nismave promovimi i produkteve “Made in Italy” në rrjetet sociale ose/dhe në showroom-in Rroni EL-Light, me zbritje nga 15% deri në 50%.
Instagram: https://www.instagram.com/rroni_elight/
Facebook: https://www.facebook.com/people/Rroni-El-light/100050027786284/

Back to top button