Shqipëria me shifër rekord të të ardhurave nga turizmi

Shqipëria me shifër rekord të të ardhurave nga turizmi

Banka e Shqipërisë ka raprotuar se ky vend në vitin 2016 ka përfituar 1 miliardë e gjysmë euro nga turizimi. Sipas të dhënave që ka publikuar Banka , rezulton se krahasuar me vitin 2015 të ardhurat nga turizmi u rritën me 13 përqind duke i sjellë ekonomisë kombëtare 175 milionë euro më shumë.
Në bazë të raortit këto të hyra vijnë nga shtetasit e huaj dhe nga emigrantët shqiptarë.

Kriza financiare ndikoi që turizmi të goditet shumtë në Shqipëri. Pas vitit 2009 të ardhurat nga turizmi ranë për katër vite me radhë duke zbritur deri në 1.1milonë euro në vitin 2013.

Dalja e Euroznës nga kriza dhe rritja e interest të Shqipërisë për tregun global turisitk ka ndikur në rritjen e pëfitimeve financiare  nga ky sektor./21Media