Këtë muaj pritet të vijnë edhe 40 mijë vaksina nga Covax dhe kontigjenti i parë i vaksinave të blera nga Pfizer

1 min read

 

Në Kosovë sot nisi procesi i vaksnimit masiv kundër Covid 19. Sipas planit për vaksinim masiv parashihet që brenda muajit të vaksinohen nga 350 mijë deri në 500 mijë qytetarë varësisht nga dozat e vaksinave që janë në dispozicion.

Ministri i Shëndetësisë Arben Vitia bëri të ditur se deri në fund të katij muaji do të vijë konigjenti i parë i vaskinave të blera nga Pfizer si dhe 40 mijë vaksina të tjera nga Covaxi. Ai theksoi se objektivi tyre  mbetet vaksinimi i 60% të qytetarëve./21Media