Këto zakone të përditshme po e prishin qëndrimin tuaj

2 min read

Qëndrimi juaj është vendimtar jo vetëm për shëndetin tuaj, por edhe për mirëqenien tuaj emocionale.

Qëndrimi i mirë mund të zvogëlojë lodhjen, të përmirësojë gjendjen shpirtërore dhe madje të ndihmojë njerëzit që vuajnë nga depresioni. Por, disa gjëra të vogla që bëni çdo ditë mund të ndikojnë negativisht në mënyrën se si e mbani veten.

Ju e vendosni telefonin mes veshit dhe qafës

8 Zakonet e Përditshme që Po Prishin Qëndrimin Tuaj

Ulja në tryezën tuaj të zyrës për shumë orë në të njëjtën kohë nuk ju ndihmon në qëndrimin tuaj, por mënyra se si uleni nuk është e vetmja gjë që mund të dëmtojë shtyllën kurrizore. Mbajtja e telefonit tuaj midis shpatullës dhe veshit tuaj mund t’ju ndihmojë të mbani duart tuaja të lira për të shkruar, por përfundimisht, mund të dëmtojë kurrizin tuaj. Qafa dhe shpatullat tuaja nuk kanë për qëllim të mbajnë këtë pozicion për një kohë të gjatë dhe ky zakon mund të tendosë muskujt në pjesën e sipërme të shpinës, duke ndikuar në qëndrimin tuaj, shkruan Bright Side, përcjell rtv21.tv

Puna në laptop

8 Zakonet e Përditshme që Po Prishin Qëndrimin Tuaj

Edhe pse laptopi juaj ju lejon të punoni nga kudo, shtrëngimi dhe shikimi poshtë në ekran mund të lodhë muskujt tuaj. Në fakt, shikimi i vazhdueshëm nga poshtë në ekran mund të tendosë muskujt tuaj po aq sa të vendosni një peshë prej 60 kilogramësh në qafën tuaj, sipas një studimi.

Shtimi i qumështit në kafen tuaj

8 Daily Habits That Are Ruining Your Posture

Derisa qumështi dhe produktet e tjera të qumështit konsiderohen pjesë e një diete të shëndetshme, këto ushqime mund të shkaktojnë inflamacion dhe mund të përkeqësojnë dhimbjet ekzistuese të shpinës, të cilat, nga ana tjetër, do të ndikojnë në qëndrimin tuaj. Kafeina gjithashtu mund të krijojë një mjedis të përsosur për dhimbjen e shpinës dhe madje të çojë në  dhimbje kronike të shpinës.

Syzet e gabuara

8 Zakonet e Përditshme që Po Prishin Qëndrimin Tuaj

Vendosja e syzeve të gabuara mund të shkaktojë dhimbje të qafës, e cila, nga ana tjetër, do të ndikojë në qëndrimin tuaj. Kur e ktheni kokën mbrapa për të parë pjesën e poshtme të lenteve tuaja, tendosen muskujt në qafën tuaj, duke shkaktuar shtrëngim. Për të parandaluar dhimbjen, sigurohuni që koka juaj nuk po afrohet shumë me ekranin dhe bëni pushime të rregullta./21Media