Kjo vitaminë mund ta rikthejë shijen dhe nuhatjen pas Covid-it

Tashmë dihet se një nga simptomat e Covid-19, është humbja e shijës dhe nuhatjes, madje të shumta raste janë lajmëruar se shija, nuhatja nuk u është kthyer edhe pasi janë shëruar plotësisht nga ky virus.
Pikat e hundës të vitaminës A mund të jenë në gjendje të trajtojnë humbjen shijes dhe nuhatjes tek ata persona që kanë kaluar Covid-19, kanë bërë të ditur studiuesit në Mbretërinë e Bashkuar.
Ndërkohë, universiteti i Anglisë Lindore po zhvillon një provë 12-javore.
Vetëm disa nga pacientët vullnetarë do të marrin trajtimin, por të gjithëve do t’u kërkohet të nuhasin aroma të fuqishme siç janë vezët dhe trëndafilat e kalbur, gjithashtu, skanimet e trurit do të kontrollojnë nëse vitamina ka riparuar rrugët e dëmtuara të nuhatjes apo “nuhasin nervat”.
Humbja e shijes dhe nuhatjes së aromave është një simptomë e zakonshme e Covid-19, megjithëse shumë viruse të tjerë, siç është gripi mund ta shkaktojnë atë.
Shumica e njerëzve e fitojnë atë natyrshëm brenda disa javësh, shumë prej tyre kanë mbetur me çrregullime të vazhdueshme të nuhatjes.
“Kishte shumë ushqime që thjesht nuk mund t’i përballoja duke ngrënë. Ishte vërtet shqetësuese. Humbja e shijes ishte shkatërruese. Ajo ndikoi në dietën time në mënyrë dramatike”, tha Lina pasi kishte kaluar virusin./21Media

Back to top button