Kosnett: Sulmet ndaj gazetarëve janë sulme kundër demokracisë

 

Ambasadori i Shteteve të Bashkuara në Kosovë, Philip Kosnett në Ditën Botërore të Lirisë së Shtypit, ka thënë se një shtyp i gjallë, i lirë – një që informon publikun, fuqizon zërat e larmishëm dhe mban përgjegjësinë e zyrtarëve, është një përbërës thelbësor në çdo demokraci të qëndrueshme.

Kosnett ka shkruar se gazetarët meritojnë respektin dhe mbrojtjen tonë.

“Kërcënimet dhe sulmet kundër tyre janë sulme kundër vetë demokracisë”, ka thënë ai.

Back to top button