Kosova e dyta në xhudo në “Tokio 2020”

1 min read

“Dardanët” kanë lënë mbrapa shtete të mëdha si ai i Francës e i Gjermanisë, në Lojërat Olimpike në “Tokyo 2020”.

Pas dy medaljeve të arta olimpike, ku pamë xhudisten Distria Krasniqi dhe atë Nora Gjakova duke triumfuar në “Tokio 2020”, tani Kosova numëron tre medalje olimpike të arta në histori.

Ekipi i xhudos së Kosovës arkëtoi dy medalje të arta olimpike në këtë Olimpiadë, duke lënë pas shtete të mëdha evropiane si ai i Francës, Gjermanisë dhe Austrisë.

Vendin e parë në ranglistë e zë shteti i Japonisë, që deri tani ka regjistruar tetë medalje të arta, një të argjendtë dhe një të bronztë.

1.Japonia – 8 medalje të arta, 1 të argjendtë dhe 1 të bronztë

2.Kosova – 2 medalje të arta

3.Franca – 1 medalje të artë, 3 të argjendta dhe 1 të bronztë

4.Gjeorgjia – 1 medalje të artë, 2 të argjendta

5.Republika e Koresë – 1 medalje të argjendtë, 2 të bronzta

6.Mongolia – 1 të argjendtë, 1 të bronztë

7.Gjermania – 1 të argjendtë, 1 të bronztë

8.Austria – 1 të argjendtë, 1 të bronztë

9.Sllovenia – 1 të argjendtë

10. Taipei Kinez – 1 të argjendtë.