Pupovci: Qeveria ta konsideroj mos pjesëmarrjen në PISA 2021

Pupovci: Qeveria ta konsideroj mos pjesëmarrjen në PISA 2021

Ministri në detyrë i Arsimit, Shyqiri Bytyqi, ka deklaruar se ka pritur rezultate më të mira nga testimi ndërkombëtar PISA, por që sipas tij duhet kohë për t’i analizuar të gjitha raportet e shkollave dhe të nxënësve për të kuptuar këtë rezultat. Për testin PISA, foli edhe kryeministri në detyrë, Ramush Haradinaj, tha se gjendja e arsimit në Kosovë është e vështirë. Ndërsa, njohësi i arsimit, Dukagjin Pupovci, e sheh të arsyeshme mos pjesëmarrjen në PISA, deri në përmirësimin e gjendjes në arsim.

Përgatiti:Albulena Nuha, kamerë: Orhan Bylykbashi./21Media