Kreu i delegacionit vëzhgues nga BE i tronditur nga ajo që pa në zgjedhjet në Serbi

Stefan Shenach, kreu i delegacionit të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës që vëzhgoi zgjedhjet në Serbi, tha se e vërteta në vendin tonë është disi tronditëse, se zgjedhjet nuk ishin të drejta, se u manipulua me vota dhe se të gjitha këto janë problem për një vend që dëshiron të ecë në rrugën demokratike, raporton N1.

Stefan Shenach, kreu i delegacionit të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës që vëzhgoi zgjedhjet në Serbi, tha se e vërteta në vendin tonë është disi tronditëse, se zgjedhjet nuk ishin të drejta, se u manipulua me vota dhe se të gjitha këto janë problem për një vend që dëshiron të ecë në rrugën demokratike, raporton N1.

“Ajo që pamë ishte një fushatë e tërë e dominuar nga presidenti. Kjo nuk është punë e presidentit. Presidenti është një person neutral që duhet të garantojë për vendin dhe për të gjithë njerëzit. Por presidenti aktual i menaxhoi zgjedhjet dhe ishte kandidat në të gjitha nivelet, pavarësisht nëse ishte fshat apo e gjithë republika”, kujton Shenach në një paraqitje të ftuar në Novi Dan.

Ai thekson se delegacioni i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës ka ndjekur vetëm zgjedhjet parlamentare dhe jo ato të Beogradit.

Ai shtoi se gjatë numërimit të votave ka parë se kishte fletë votimi që ishin bërë në fotokopje dhe që kishin një vulë.

“Kjo duhet të hetohet nga policia”, tha mysafiri i Novi Danit.

I pyetur nëse këto ishin zgjedhje demokratike, Shenach thotë se gjithçka që ndodhi tregon se nevojitet një seminar paszgjedhorë dhe aktivitete paszgjedhore.

I pyetur për deklaratën e Vladimir Bilçikut, i cili tha se zgjedhjet kaluan pa probleme, Shenach thotë se partneriteti dhe demokracia nuk qëndrojnë në fjalë të bukura, por në të vërtetë.

“Dhe e vërteta ishte pak tronditëse për atë që po ndodh në vendin tuaj,” vuri në dukje ai.

Back to top button