Ku kanë shkuar miliona refugjatë të Ukrainës?

1 min read

Pothuajse, 13 milionë njerëz besohet se janë larguar nga shtëpitë e tyre në Ukrainë që kur Rusia ka nisur luftën, më 24 shkurt, sipas Kombeve të Bashkuara.

Më shumë se gjashtë milionë njerëz janë larguar për në vendet fqinje dhe të paktën 6.5 milionë të tjerë mendohet se janë zhvendosur brenda vetë vendit të shkatërruar nga lufta, shkruan BBC./21Media

Polonia ka pranuar 3,396,792 refugjatë

Rumania 930, 341

Rusia 863,086

Hungaria 615,256

Moldavia 465,435

Sllovakia 426605

Bjellorusia 27,308