Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi, sot tha se asnjë qeveri deri tani nuk ka marrë vendim për ndaljen e ndërtimit të hidrocentraleve. Sipas tij, ish-ministrja Rozeta Hajdari ka marrë vendim për ndaljen e punëve në objekte siç janë hidrocentralet vetëm për shkak të pandemisë me COVID-19.

I ftuar nga Lëvizja Fol, për të diskutuar rreth shfuqizimit të vendimit të ministrisë për moratorium në ndërtimin e hidrocentraleve dhe konsultimet me publikun, ai ka thënë se duhet të ketë procedura më të rrepta të mbikëqyrjes së ndërtimeve./21Media

E përgatiti: Albulena Nuha