Kurrë mos i pastroni këto sende me sodë të bukës

 

Ju do të dëmtoni nëse përdorni sodë buke për të pastruar gjashtë artikuj.

1. Mobilie druri

Soda e bukës mund të jetë një mjet shumë i fortë për mobilet prej druri dhe sigurisht që do të shkatërrojë shkëlqimin e sipërfaqes dhe kështu do t’ju lërë të pakënaqur. Për dru, është më mirë të përdorni produkte që janë të destinuara për atë qëllim.

2. Argjend

“Edhe pse pastrimi i argjendit në ujë dhe sode buke është një mënyrë e shpejtë për t’u marrë me njollat e errëta, ky lëng mund të jetë shumë i fortë dhe kështu argjendi do të ndryshojë ngjyrën shumë më shpejt pas këtij lloj pastrimi”, thotë Lily Cameron, pronare e një kompanie profesionale të pastrimit. Këshilla e saj është të lini pastrimin e argjendit te një profesionist.

3. Qelqi

Sidoqoftë, është më mirë të qëndroni te produktet e pastrimit të dritareve, pasi që soda e bukës është mjaft gërryese, mund të dëmtojë gotën. Nëse dëshironi një produkt natyror për pastrimin e xhamit, përdorni uthull.

4. Alumini

Mund ta përdorni për të pastruar enët dhe enët, por mos harroni të shpëlaheni më pas mirë, pasi mund të shkaktojë oksidim dhe kështu mund të marrë ngjyrë kafe.

5. Pllaka gatimi qeramike

Soda e bukës është e shkëlqyeshme për pastrimin e kuzhinës, por kujdes për sipërfaqet e lëmuara të bëra nga qeramika, sepse ato lehtë do të lënë gërvishtje ose film të bardhë që do të jetë e vështirë të heqësh qafe. Nëse kjo tashmë ju ka ndodhur, provoni ta pastroni me uthull vere.

6. Mermer

Asnjëherë mos përdorni sodë buke për të pastruar sipërfaqet prej mermeri. Me kalimin e kohës, kjo do të shkaktojë dëmtime në shtresën e sipërme mbrojtëse dhe do të lërë gërvishtjet. Megjithëse duhet kohë që të ndodhë dëmtimi, është më e mençur të zgjedhësh një produkt të dizajnuar për të pastruar ato sipërfaqe.

Back to top button