Kurti flet me Hargreaves për rëndësinë e anëtarësimi të Kosovës në KE

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, e ka pritur sot në takim Ambasadorin e Mbretërisë së Bashkuar, Jonathan Hargreaves. Nga Zyra e Kryeministrit u ë bë e d për rëndësinë e itur se dyshja kanë folur edhe për anëtarësimin e Kosovës në Këshill të Evropës dhe për rëndësinë e këtij anëtarësimi.

“Marrëdhëniet bilaterale dhe çështjet aktuale ishin temë e diskutimit. Diskutimi u fokusua edhe në hapin e radhës drejt anëtarësimit të Republikës së Kosovës në Këshill të Evropës dhe rendësinë që anëtarësimi në këtë organizatë sjell në mbrojtjen e lirive dhe të drejtave përmes qasjes në Gjykatën Evropiane për të Drejtat e Njeriut në Strazburg”, thuhet në njoftimin e ZKM-së, përcjell Gazeta Express.

Kuti poashtu ka folur edhe për rëndësinë e bashkëpunimit të ngushtë me Mbretërinë e Bashkuar si shtet themelues i Këshillit të Evropës, aleat dhe partner i Kosovës. /Express/

Back to top button