Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, tha në një intervistë për Zërin e Amerikës se nuk i nënçmon bisedimet me Serbinë, por nuk mund t’i shndërrojë ato në përparësi të punës së Qeverisë së ardhshme. Ai tha se ndër synimet e para të Qeverisë së ardhshme, renditi projektligjin për konfiskimin e pasurisë së pajustifikueshme dhe atë anti-mafia. Ndjekim thekse nga kjo intervistë.