Deputeti i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), Pal Lekaj po kërkon që falja e gjobave të shqiptuara ndaj bizneseve dhe qytetarëve gjatë pandemisë COVID-19 duhet të rregullohet me ligj.

Lekaj kërkoj që të bëhen të gjithë bashkë dhe t’iu ndihmojnë qytetarëve dhe bizneseve që janë lodhur ekonomikisht gjatë pandemisë

“ Nuk na duhen shumë llogaritje për premtimet e buxhetet as shumë hamendësime se qytetarët tanë mund të shndërrohen në mos respektues të ligjeve, sot na duhet vullneti i pastër që kalon mbi çdo politik, mbi çdo parti, mbi çdo llogaritje tonën e që përfundon tek qytetarët e Kosovës. Grupi parlamentar i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës kërkon reflektimin e deputetëve, kryeministrit, pozitës dhe pastaj pa dyshime dhe të opozitës që falja e dënimeve gjatë pandemisë të shndërrohet me ligj. Nuk do dyshoj që ky ligj do ishte ndihmesë e madhe për qytetarët e dhe bizneset që kjo pandemisë i ka lodhur ekonomikisht dhe do zhbllokohen ata mijëra qytetar që në pamundësi për të paguar pagat janë privuar nga e drejta të ndryshme administrative, ndihmat nga shteti janë minimale, vaksinimi është minimal por të dashurve qytetar gjoba iu keni dhënë në maksimum, andaj le ta përmirësojmë këtë gabim”, tha ai.