Liberalizimi – në shpinë të breshkës…

Viti 2019 e zë Kosovën pa liberalizim

Liberalizimi i vizave për Kosovën është votuar nga Komisioni dhe Parlamenti Evropian, por mund të marrë kohë në Këshillin e Ministrave. Komisionari për Zgjerim i BE-së, Johanes Hahn, gjatë vizitës së tij në Kosovë javën që shkoi deklaroi se viti 2020 është koha më reale. Për mos liberalizimin këtë vit, kryetarja e komisionit për Integrime Evropiane, Blerta Deliu-Kodra, ia hedh fajin Bashkimit Evropian. Njohësit konsiderojnë se lufta kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit është njëri ndër faktorët për mos liberalizim./21Media

Back to top button