Sindikalistët kërkojnë takim me liderët e shtetit

Sindikalistët kërkojnë takim me liderët e shtetit

Një ditë pas dërgimit në gjykatën kushtetuese të ligjit për pagat në sektorin publik për vlerësimin e përputhshmërisë së tij me kushtetutën nga avokati i popullit, sot gjatë ditës, sindikata e arsimit, shëndetësisë dhe e Policisë së Kosovës kanë kërkuar takim urgjent me krerët më të lartë të shtetit. Ky takim u kërkua me qëllim të informimit për pasojat e mundshme nëse nuk implementohet ligji për pagat në muajin dhjetor ashtu edhe siç është paralajmëruar. Por në ministrinë e financave thonë se ligji do të zbatohet derisa gjykata kushtetuese nuk sjell ndonjë akt që e pezullon zbatimin e tij.(E pergaditi: Kujtesa Bajrami-Fana)./21Media