Me 62 vota “për”, 51 “kundër” dhe asnjë të “përmbajtur” u zgjodh qeveria e Maqedonisë së Veriut me kryeministër Zoran Zaev.

Zaev do të ketë tre zëvendëskryeministra.

Kryeministër – Zoran Zaev
Zëvendëskryeministër i parë – Artan Grubi
Zëvendëskryeministër për çështje evropiane – Nikolla Dimitrov
Zëvendëskryeministër për çështje ekonomike – Fatmir Bytyqi
Zëvendëskryeministër për luftim të korrupsionit – Ljupço Nikollovski
Qeveria e re do zë ketë edhe 15 anëtarë të tjerë si:
Ministër i Punëve të Brendshme – Oliver Spasovki
Ministër i Mbrotjes – Radmilla Shekerinska
Ministër i Financave – Fatmir Besimi
Ministër i Ekonomisë – Kreshnik Bekteshi
Ministër i Transportit dhe Lidhjeve – Bllagoj Boçvarski
Ministër i Punëve të Jashtme – Bujar Osmani
Ministër i Drejtësisë – Bojan Mariçiq
Ministër i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor – Naser Nuredini
Ministër i Arsimit dhe Shkencës – Mila Carovska
Ministër i Punës dhe Politikës Sociale – Jagoda Shahpaska
Ministër i Bujqësisë – Arijanit Hoxha
Ministër i Kulturës – Irena Stefoska
Ministër i Vetëqeverisjes Lokale – Goran Milevski
Ministër i Shoqërisë Informatike dhe Administratës – Jeton Shaqiri

Qeveria e re do të ketë 7 ministra më pak, pasi janë shkurtuar ministrat pa resorë.

Kjo Qeveri do të dallohet edhe për atë se nuk do të pasohet nga Qeveria teknike seps pas arritjes së marrëveshjes për bashkëqeverisje mes LSDM dhe BDI u tha se në vemd të saj do të jetë një qeveri prej 100 ditësh ku do të marrin pjesë të gjitha grupet parlamentare dhe kryeministër do të jetë kandidat i BDI-së./TV21