Mbretëria e Bashkuar ndërpret importin e gazit rus në vend 

Mbretëria e Bashkuar ka përfunduar sot të gjitha importet e gazit natyror të lëngshëm rus, ka thënë Zyra e Jashtme, Commonwealth dhe Zhvillim.
Në një deklaratë në Twitter, organi qeveritar tha se Mbretëria e Bashkuar “po e ndërpret Putinin nga financimi i luftës së tij dhe duke mbështetur vendet në mbarë botën për të reduktuar varësinë e tyre”.
Ajo vjen pasi kancelari Olaf Scholz festoi përparimin e Gjermanisë në çlirimin e saj nga mbështetja në gazin rus.
Rusia, e cila dikur përbënte më shumë se gjysmën e furnizimit me gaz natyror të vendit, nuk ka dërguar gaz në Gjermani që nga fundi i gushtit.
Gjermania filloi një përpjekje për të ruajtur gazin dhe për të diversifikuar furnizimet e saj pas pushtimit të Ukrainës dhe filloi ndërtimin e terminaleve të gazit të lëngshëm natyror – i pari prej të cilëve u inaugurua dy javë më parë./21Media

Back to top button