Aliu: Cili do të ishte efekti në rast se do të kishim limitim të vajit të palmës?

Aliu: Cili do të ishte efekti në rast se do të kishim limitim të vajit të palmës?


Për një vit në Kosovë prodhohen rreth 200 tonë qumësht. 140 prej tyre po arrijnë të grumbullohen, ndërsa një pjesë rrezikohet të paguhet me 50 për qind të çmimit. Sasia e mbetur e qumështit në stoqe po ndodh për shkak të prodhimeve të importuara të vajit të palmës, e cila konsiderohet e jashtëligjshme, pasi që dëmton shëndetin e konsumatorëve. Kështu u tha sot në Komisionin për Bujqësi, Pylltari, Zhvillim Rural, Infrastrukturë dhe Mjedis, ku janë paraqitur problemet me grumbullimin e qumështit nga ana e fermerëve të Kosovës./21Media