Mënyrat praktike si të eliminoni fryrjen e stomakut

2 min read

Fryrja e stomakut mund të rezultojë në ngërçe të dhimbshme që zgjasin me orë të tëra, duke ulur cilësinë e përgjithshme të jetës së një personi.

Ekspertët rekomandojnë dy trajtime natyrale të cilat janë vërtetuar se ndihmojnë në tretje më të mirë, duke reduktuar simptomat.

Fryrja e stomakut përshkruan atë që ndodh kur shumë gaz mbush traktin gastrointestinal.

Pa dalje për dëbim, barku tenton të shtrihet dhe të fryhet. Kjo mund të rezultojë në ngërçe të dhimbshme që zgjasin me orë të tëra, duke ulur cilësinë e përgjithshme të jetës së një personi. Dy trajtime natyrale mund të ndihmojnë në lehtësimin e fryrjes suaj të dhimbshme dhe të pakëndshme.

Kur një person tret ushqimin, ushqimi zvogëlohet në formën e tij molekulare, dhe kjo gjithashtu rezulton në lirimin e hidrogjenit, metanit dhe gazit të dyoksidit të karbonit që duhet të dëbohet disi nga trupi.

Gjumi gjatë natës ndihmon për të siguruar një rivendosje kur bëhet fjalë për fryrjen e lidhur me ushqimin.

Ekspertët e shëndetit rekomandojnë që të flini rreth tetë ose më shumë orë dhe të mos hyni asgjë në trakt, gjë që mund të lejojë që përmbajtja brenda zorrëve të zvogëlohet pak dhe të qetësohet fryrja.

Joga është praktika tjetër e thjeshtë e cila ka përfitime të mëdha për erën e bllokuar ose simptomat e dhimbshme të fryrjes.

Pozicionet e jogës të rekomanduara nga ekspertët që funksionojnë veçanërisht mirë për fryrjen përfshijnë:

Poza e fëmijës

Kjo njihet edhe si poza “pushimi”.

Gjunjëzohuni dhe uluni në këmbë. Përkuluni përpara dhe shtrini krahët përpara jush.

Sigurohuni që ta mbani shpinën drejt ndërsa ballin e vendosni në dysheme.

Përqafim në gju

Kjo pozë njihet edhe si “poza lehtësuese e erës”, pasi ndihmon në lehtësimin e fryrjes dhe dhimbjeve të gazit.

Shtrihuni në shpinë dhe merrni frymë duke vendosur duart në gjunjë.

Ndërsa nxirrni frymën, sillni gjunjët në gjoks, sikur të jeni duke i përqafuar.

Lëvizni gjunjët nga njëra anë në tjetrën butësisht për pesë deri në dhjetë frymëmarrje, përpara se të lëshoni gjunjët dhe të filloni përsëri.

Përdredhje kurrizore

Shtrihuni në shpinë dhe përqafoni gjunjët ndërsa merrni frymë.

Nxirrni frymën dhe ulni me kujdes gjunjët në të majtë, duke përdorur dorën për t’i shtyrë poshtë.

Kthejeni kokën në të djathtë dhe shtrini krahët në dysheme.

Shtrihuni kështu për pesë deri në dhjetë frymëmarrje, përpara se t’i ktheni duart tuaja në gjunjë në qendër. Përsëriteni në anën tjetër.