Moska e sanksionuar

Moska duhet t’i përmbush detyrimet

Sekretari amerikan i shtetit, Rex Tillerson tha sot se Washingtoni do t’i zbutë sanksionet ndaj Rusisë, vetëm kur Moska ka për të përmbushur detyrimet, të cilat do të kontribuojnë në vendosjen e paqes.

Shtetet e Bashkuara dhe vendet Evropiane, kanë vendosur sanksione ndaj Rusisë, pas aneksimit të Krimes nga kjo e fundit në vitin 2014, dhe për shkak të përkrahjes që Rusia po u jep rebelëve pro rus në lindje të Ukrainës, të cilët po luftojnë për shkëputje nga Ukraina.

“Sanksionet e SHBA-vë mbeten në fuqi, deri sa Moska nuk pezullon veprimet që kanë shkaktuar vendosjen e sanksioneve tona”, tha Tillerson.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
close button