Ministria e Shëndetësisë ka reaguar pas incidentit në Klinikën e Urologjisë në QKUK, ku një infermier është sulmuar me thikë në vendin e tij të punës.

Për rastin që informuar edhe Policia e Kosovës, MSH shpreh shqetësimin e saj për këtë sulm dhe dënon ashpër atë dhe sulmet e tjera që kanë ndodhur ndaj personalit shëndetësor kudo në Kosovë.

Pavarësisht rrethnave të cilat kanë çuar te ky sulm, të cilat duhet t’i zbradhin organet e rendit, MSh konsideron se ofendimet, sulmet dhe dhuna ndaj profesionistëvë shëndetësor janë të papranueshme dhe kryerësit e këtyre akteve kërkon të ndëshkohen në përputhje me ligjet në fuqi“, thuhet në reagimin e MSH-së./21Media