​Muja e konsideron të suksesshme punën e Kuvendit në sesionin pranveror

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Armend Muja e ka quajtur të suksesshëm sesionin pranveror të Kuvendit të Kosovës.

Pas dështimit të mbajtjes së seancës së sotme, Muja para gazetarëve tha se Kuvendi gjatë këtij sesioni ka miratuar rreth 50 projektligje.

Ai kritikoi opozitën se nuk po dëshiron të votojë për marrëveshjen ndërkombëtare.

“Ishte e planifikuar që edhe sot të vazhdojë seanca për marrëveshjet ndërkombëtare, të votohen ato pasi kanë qenë në agjendë që nga prilli dhe marsi, por pa votat e opozitës, ato nuk kalojnë, pasi kështu thotë rregullorja. Seanca duhet të ketë kuorumin e nevojshëm për të filluar, ishin deputetët e shumicës edhe nga opozita, por mjerisht nuk ishin mjaftueshëm për të filluar. Ne kishim planifikuar të qëndrojmë, pasi kemi pas edhe ligje që do të duhej të kalonin në këtë sesion”, tha ai.

Muja akuzoi deputetët e PDK-së për sjellje të dhunshme në Kuvend, derisa përmendi edhe deputeten Ganimete Musliu.

“Mjerisht ky sesion është përshkruar me incidente të dhunshme nga deputetë të PDK-së, në veçanti më duhet të nënvizoi deputeten Ganimete Musliu, e cila jo vetëm që s’ka ndonjë kauzë politike, por ka pas sjellje të dhunshme duke provokuar incidente që janë hije e rënd për Kosovën dhe demokracinë tonë”, përfundoi Muja.

Back to top button