"Besoj se në të ardhmen do të jetë një nga këndet më të bukura që do të përdoret nga qytetarët"

“Besoj se në të ardhmen do të jetë një nga këndet më të bukura që do të përdoret nga qytetarët”

Qendra tregtare më e vjetër në Shkup para disa viteve i shpëtoi barokut, tash po pritet që në çatinë e ndërtesës të ndërtohet një park. Deri tani çatia u ka shkaktuar problem shitësve të dyqanave pasiqë gjatë reshjeve të shiut uji u pikonte brenda. Drejtori i kësaj qendre, Narine Sahakjan tha se me këtë projekt do të anashkalohen të gjitha problemet e deritanishme.

“Do të jetë një kënd i bukur. Para së gjithash do ta mbrojmë këtë terasë e cila ishte një pikë e dhimbshme, do të kalojë. Besoj se në të ardhmen do të jetë një nga këndet më të bukura që do të përdoret nga qytetarët e Qytetit të Shkupit”, tha drejtori i -QTQ-së.

Ndryshe në periudhën kur temperaturat arrijnë në një shkallë të lartë, në këtë qendër tregtare tempëraturat janë për 10 gradë më të larta.

“Kjo është një teknologji e re që trajton rreziqet e reja të ndryshimeve klimatike, dhe këto janë temperaturat e larta të cilat kërcënojnë Shkupin”, tha Narine Sahakjan.

Qyteti i Shkupit për këtë projekt do të ndajë 32 milion denarë dhe thotë se do të jetë gati ketë verë. Ndryshe ky është rikonstriumi i parë i qendrës pas 45 viteve, raporton TV21./21Media