Ndryshime ekstreme klimatike në Mbretërinë e Bashkuar

Që nga 1884, viti 2020 u shënua si viti i tretë më i nxehtë, i pesti për nga lagështia dhe i teti për diell, ngritje temperaturash në rekord në Mbretërinë e Bashkuar, sipas shkencëtarëve.
Asnjë vit më përpara nuk është shënuar me të tria këto.
Ekspertët bëjnë të ditur se përgjatë 30 viteve, MB ka shënuar një ngritje të shkallës së nxehtësisë prej 0.9 gradë Celsius,
“Për sa kohë që vazhdon të ketë mot të nxehtë, do të jemi në gjendje të shohim më shumë nga moti ekstrem”, tha Mike Kendon.
Sipas raporteve, MB është bërë shumë më e nxehtë, më me diell./21Media

Back to top button