Në Angli hyn në fuqi ndalimi i mjeteve plastike të kuzhinës

Ndalimi për disa produkte plastike njëpërdorimshe do të hyjë në fuqi në të gjithë Anglinë të dielën.

Dyqanet dhe bizneset nuk do të jenë më në gjendje të furnizojnë me mjete plastike të kuzhinës, shkopinj plastikë të balonave dhe gota plastike sipas rregullave të reja.

Qeveria thotë se masa “do të mbrojë mjedisin nga ndotja plastike”.

Rreth 1.1 miliardë pjata për një përdorim dhe më shumë se katër miliardë copë mjete plastike përdoren çdo vit në Angli, sugjerojnë shifrat e qeverisë.

Shumica dërrmuese e këtyre produkteve nuk mund të riciklohen dhe mund të duhen qindra vjet për t’u biodegraduar në vendet e deponive.

Nga e diela, disa kufizime të reja do të zbatohen gjithashtu për furnizimin e pjatave, tasave dhe tabakave plastike njëpërdorimshe – por do të ketë përjashtime për ushqimet që merren me vete dhe bizneset e tjera që shesin ushqime të parapaketuara.

Back to top button