“Ne nuk jemi kafshë, ne jemi qenie njerëzore”

Muhamedi, gruaja e tij dhe tre fëmijët e tyre të vegjël arritën në kampin Maghazi në Gazën jugore të premten pasi u larguan nga veriu, por ata ende nuk ndihen të sigurt.

“Ne po vuajmë se nuk kemi asgjë, asnjë lehtësim,” tha ai për BBC. “Situata është aq e keqe, edhe lëvizja nuk është e sigurt.”

Muhamedi, 31 vjeç, tha se tre ditët e fundit kishin qenë “të papërshkrueshme”.

“Ne jemi peng këtu për të dyja palët, për Izraelin dhe për Hamasin,” tha ai.

“Nëse Izraeli nuk është në gjendje të gjejë Hamasin, ata nuk duhet të bombardojnë civilët dhe infrastrukturën.

“Ne nuk jemi kafshë, nuk jemi në kopsht zoologjik, ne jemi qenie njerëzore”./21Media

Back to top button