Organi drejtues i futbollit Evropian, UEFA deklaroi se nëntë nga 12 klubet themeluese që formuan garën e supër ligës së shkëputur të fatit të keq, janë ripranuar në garat e klubeve dhe ekipit kombëtar të UEFA-s.

Në një njoftim për shtyp të premtën, UEFA deklaroi se Arsenali, AC Milan, Chelsea, Atletico Madrid, Inter Milan, Liverpool, Manchester City, Manchester United dhe Tottenham, kanë pranuar se “projekti i Superligës ishte një gabim dhe kërkuan falje për tifozët, shoqatat kombëtare, ligat kombëtare, klubet evropiane dhe UEFA”.

UEFA vendosi ndëshkime financiare për të nëntë klubet. Kolektivisht, ekipet do të dhurojnë 15 milion euro (18.25 milion dollarë) për organizatat bamirëse dhe do të heqin dorë nga 5% e të ardhurave që do të kishin marrë nga gara. UEFA thotë se klubet kanë rënë dakord të gjobiten deri në 100 milion euro (121.7 milion dollarë) nëse shkelin angazhimet e tyre të UEFA-s.

Presidenti i UEFA-s Aleksander Ceferin tha në një njoftim: Këto klube njohën gabimet e tyre shpejt dhe kanë ndërmarrë veprime për të demonstruar shtrëngimin e tyre, e njëjta gjë nuk mund të thuhet për klubet që mbeten të përfshira në të ashtuquajturën ‘Super Ligë’ dhe UEFA do merret me ato klube më pas.

Tri klubet themeluese të Superligës, Barcelona, ​​Juventus dhe Real Madrid, mbeten në mosmarrëveshje me UEFA.

Bashkë-kryetari ekzekutiv i Manchester United dhe drejtori Joel Glazer i shkroi një letër forumit duke përsëritur kështu “faljen e tij të sinqertë për gabimet që u bënë” gjatë regjistrimit në Super League.

“Në veçanti, unë dua të pranoj nevojën për ndryshim,” shtoi ai. “Me një konsultim më të thellë me ju si organi ynë kryesor përfaqësues i tifozëve në një varg çështjesh të rëndësishme, përfshirë garat në të cilat luajmë. Ne duam të punojmë së bashku për të dalë me një paketë ambicioze të masave të cilat do të transformojnë marrëdhënien tonë me tifozët dhe do të forcojnë klubin për një kohë të gjatë. Në këtë frymë, ne do t’u drejtohemi anëtarëve të forumit për të caktuar një takim në të cilën unë do të marr pjesë sa më shpejt që të jetë e mundur pas ndeshjes finale të sezonit”, ”, tha Glazer./21Media