10:00
Ministria e Mjedisit Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës në bashkëorganizim me ministrinë e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë, komunën e Prishtinës, “Let’s Do it Kosova”, “Green Art Center”, “ATRC” , “Pamkos” dhe “Let’s Center” shënojnë “Ditës Botërore të Mjedisit”. (Afër stacionit të trenit Rr.“Tirana”, Prishtinë)

10:00
UN-Habitat Kosova në bashkëpunim me Komunën e Mitrovicës Jugore, shënojnë “Ditës Botërore të Mjedisit”, në një turne me biçikleta. (Restorantin “Ura e Ibrit”, rr. “Rexhep Mitrovica”)

10:00
Mbahet panel diskutimi me temën: “Mini hidrocentrale – shkatërrim maksimal”. (Restorant “Llovac”, Shtërpcë)

11:00
Kryetari i PDK-së Dega në Prizren, Shaqir Totaj mban konferencë për medie. (Zyret e reja të degës, në rrugën “Saraçët”).