Një e treta e gjermanëve janë vaksinuar

2 min read

 

Sipas Institutit Robert Koch, çdo i treti qytetar në Gjermani tani ka marrë të paktën një dozë vaksine kundër virusit korona. Pothuajse çdo person i dhjetë është imunizuar plotësisht.

Ndërkohë, qendrat e vaksinimit në Gjermani kanë administruar gjithsej më shumë se 35 milionë doza vaksinash kundër koronavirusit gjatë pandemisë. Prej tyre, pak më pak se 27.3 milionë janë dhënë për vaksinat e para dhe 7.8 milionë për vaksinat e dyta.

Sipas Institutit Robert Koch, 32.8 përqind e njerëzve në Gjermani kanë marrë të paktën një vaksinim të kurorës. Deri më tani 9.4 përqind e popullsisë ka marrë mbrojtje të plotë nga vaksinimi.
Sipas informacionit, 268,787 shiringa vaksine u dhanë të Dielën. Në dy ditë në javët e kaluara, numri i dozave të vaksinave të raportuara në RKI kishte qenë më shumë se një milion brenda një dite. Shkalla e vaksinimit ndryshon në varësi të shtetit federal. Saarland ka shkallën më të lartë të të paktën vaksinimeve të para me 36.9 përqind. Brandenburgu dhe Saksonia janë pak mbrapa shteteve të tjera federale me 28.8 përqind.

Shteti federal i Schleswig Holstein, me një kuotë vaksinash për herë të parë prej 30.6 përqind, mund ta rrisë ndjeshëm këtë vlerë në ditët në vijim. Kryeministri i Schleswig-Holstein, Daniel Günther mori 55,000 doza shtesë të vaksinës AstraZeneca nga Danimarka sot, të cilat Mbretëria aktualisht nuk po i përdor. Danimarka ka pezulluar përkohësisht përdorimin e këtij preparati për shkak të efekteve të mundshme anësore./21Media