Një truk se si ta vëni në gjumë foshnjën tuaj brenda 60 sekondave

Për shumë prindër, vënia në gjumë e foshnjës mund të jetë një nga momentet më sfiduese të ditës.
Përpara se provoni ndonjë gjë tjetër, të thotë se nuk duhet ta lini fëmijën të flejë shumë afër kohës së gjumit të natës, pasi kjo mund t’i bëjë ata më energjikë dhe më pak gjasa për të fjetur shpejt dhe lehtë.
Ju gjithashtu duhet të siguroheni që ata kanë një rutinë të strukturuar të gjumit që është konsistente, përcjell portali rtv21.tv
Por këshilluesit e gjumit në Babysen thonë se mund të ketë një tjetër për të cilin nuk keni parë që mund t’i shërojë ata të flenë në pak se 60 sekonda.
“Duke marrë thjesht një pecetë të asaj dhe duke u përqendruar në fytyrën tuaj në mënyrë të përsëritur derisa sytë e tij të mbyllen, ju duhet të shihni rezultate të vërteta shumë efektive, por është e rëndësishme. përdorni vetëm një pecetë të asaj dhe jo një pecetë të lagur”, shpjeguan ata.
Po ashtu specialistët se sa mund të provoni të ujit janë edhe të zhurmshëm të rrjedhshëm.
“Është e kuptueshme që dashuria nuk do të mund të ketë një rubinet të ndezur dhe të keqpërdorin ujin, kështu që mendoni të bëni një regjistrim të zërit pasi të lani duart ose lani dhëmbët”, shtuan ata.
Një nga ngushëllimet më të mëdha për foshnjat, se sa ushqime, është prania e prindërve të tyre.
Kur foshnja juaj zgjohet natën, ju mund t’i përkëdhelni butësisht faqen për qetësuar.
Një teknikë tjetër është në kremrat e qetësimeve.
“Nëse foshnja ju bën dush para gjumit, kur mendoni ta masazhoni me kremra për fëmijë.
“Aty ku është e mundur, blini një lokacion livando pasi studimet kanë treguar se livanda kanë shërbimet e gjumit të foshnjës dhe mund të ketë në çdo moment gjatë ditës”, thanë ata.
Dr Chris Seton tha më parë se mund të bëni fëmijën tuaj flejë mesatarisht një ditë brenda 20/25 minutave, atëherë kjo është normale.
Megjithatë, Dr Seton zbuloi gjithashtu shumë probleme me gjumin e foshnjës mund të shkaktohet nga shkaku i gjenetikës.
“Një fëmijë i vogël me mund për të fjetur dhe me zgjime gjatë natës që ka një shans të lartë për pagjumësi nëse nëna ose baba ka një histori të tillë.
“Pagjumësia është që ndihem i lodhur, më duhet të fle, por thjesht nuk mund të fle. Kjo quhet pagjumësi e fillimit të gjumit dhe është shumë gjenetike.”
Ekziston pagjumësia e mirëmbajtjes së gjumit – kur një fëmijë zgjohet gjatë, nuk mund të flejë përsëri, u thërret prindër dhe shkon në dhomën e tyre.
“Dhe sigurisht që këta fëmijë të veçantë nuk mund të thonë se kanë probleme,” tha ai.
“Ata pas zhvillojnë atë që më quhet fillimi i gjumit – ata të varur nga kjo sëmundje për të fjetur.”
Kjo mund të jetë një gjë e mirë, nga diçka si një arush pelushi, ose një çështje e keqe, prania e nënës ose babasë
“Sepse nëse është një fëmijë, dhe ka nevojë që nëna ose babai juaj të jetë historia me ju kur të shkoni për të fjetur para gjumit, mendoni se çfarë do të bëni kur të zgjoheni gjatë natës, e cila është gjëja.” . /21Media

Back to top button