Një “valë e rrezikshme dhe vdekjeprurëse e të nxehtit” është rrugës

Një “valë e rrezikshme dhe vdekjeprurëse e të nxehtit” është rrugës për jugperëndimin gjatë fundjavës, paralajmëron Shërbimi Kombëtar i Motit Phoenix.
Më shumë se 25 milionë njerëz janë nën alarmin e nxehtësisë dhe më shumë se 50 rekorde ditore të temperaturës së lartë mund të thyhen gjatë fundjavës duke përfshirë Death Valley, Kaliforni, një nga vendet më të nxehta në tokë, transmeton rtv21.tv.
“Mos e nënvlerësoni nxehtësinë! Nxehtësia është një nga rreziqet më vdekjeprurëse të motit, prandaj sigurohuni që të praktikoni sigurinë e  këtë javë”, shkroi Shërbimi Kombëtar i Motit Sacramento.
“Temperaturat e larta rekord do të [ndjehen] në disa pjesë të Teksasit të mërkurën dhe të enjten dhe do të zgjerohen në Kaliforni të premten”, tha Qendra e Parashikimit të Motit të mërkurën në mëngjes.
Presioni i lartë do të krijojë një temperature të larta mbi SHBA-në perëndimore. Kupola do të bllokojë çdo rrezatim që ikën dhe do ta dërgojë atë përsëri në tokë, ndërsa rrezet e diellit vazhdojnë të depërtojnë.
Kjo, e kombinuar me tokat e thata nga një thatësirë e gjerë dhe afatgjatë, do të lejojë që temperaturat të rriten në nivele rekord në pjesë të Kalifornisë dhe jugperëndimit, me temperatura të larta nga vitet e nëntëdhjeta të sipërme në mbi 110 gradë të premten, tha Qendra e Parashikimit të Motit./21Media

Back to top button