Një zyrtar policor suspendohet nga puna, shkak vozitja e rrezikshme nën ndikim të alkoolit

Një zyrtar policor është suspenduar përkohësisht nga puna, pasi mbrëmë ka rrezikuar jetën e dy qytetarëve në Gjilan për shkak të vozitjes së rrezikshme.
Policia ka informuar sot se zyrtari policor me gradën e kapitenit ka qenë duke drejtuar veturën e tij private (jashtë detyrës zyrtare) nën ndikimin e alkoolit (2.08 promila).
“Policia e Kosovës është njoftuar nga qytetarët dje në orët e mbrëmjes për një vozitje të rrezikshme në Gjilan duke rrezikuar jetën e dy qytetarëve . Pas marrjes të informacioneve është identifikuar i dyshuari i cili ka rezultuar të jetë zyrtar policor (me gradën e kapitenit). Bazuar në autorizimet ligjore Policia e Kosovës ka njoftuar hetuesit e Inspektoratit Policor i Kosovës. Hetuesit e IPK-së kanë identifikuar dhe intervistuar tre dëshmitarë lidhur me rastin. Zyrtarit policor të dyshuar në këtë rast i është bërë testi i alkoolit dhe ka rezultuar së i njëjti ka qenë duke drejtuar veturën e tij private (jashtë detyrës zyrtare) nën ndikimin e alkoolit (2.08 promila)”, ka bërë të ditur Policia.
Në konsultim me prokurorin kujdestar, është iniciuar rast me dyshimin për veprën penale “Shkaktim i rrezikut të përgjithshëm” .
“Zyrtari policor është suspenduar përkohësisht përderisa rasti sipas urdhrit të Prokurorit do të trajtohet sipas procedurës së rregullt. Veprime të tjera do të ndërmerren në përputhje me autorizimet ligjore të IPK-së dhe në koordinim me prokurorinë kompetente”, është bërë e ditur tutje në komunikatë./21Media

Back to top button