Fazliu: Në vitin 2016, remitancat nga diaspora  rreth 700 milionë euro.-Murati: Diaspora i shpenzon afër 700 milionë euro  kur vjen në Kosovë.-Imeri: ATK ka krijuar lehtësira për investitorët e diasporës

Fazliu: Në vitin 2016, remitancat nga diaspora  rreth 700 milionë euro.-Murati: Diaspora i shpenzon afër 700 milionë euro  kur vjen në Kosovë.-Imeri: ATK ka krijuar lehtësira për investitorët e diasporës

Rreth 700 milionë euro janë të remitancat e diasporës që kanë hyrë në Kosovë vetëm në vitin 2016.  Kjo u bë e ditur në  konferencën me temën “ Nxitja dhe Promovimi i Investimeve të Diasporës në Kosovë“,  të  organizuar nga Qendra për Mbështetje të Bizneseve.  Po ashtu u tha se për çdo vit rreth 1.5 miliardë euro dërgohen apo shpenzohen nga diaspora në Kosovë. Pjesa më e madhe e tyre shkojnë në konsum, paluejtshmëri dhe shpenzime që diaspora bënë gjatë vizitave në Kosovë. Ndërsa vetëm një pjesë e vogël janë të destinuara për investime. U kërkua një ambient më i favorshëm për tërheqjen e investitorëve./21Media