Ofrohen 500 vende pune në Gjilan

40 kompani ofrojnë 500 vende pune

Është hapur të enjten në Gjilan Panairi i Punës, i cili organizohet në bashkëpunim me Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale (MPMS), Agjencinë e Punësimit të Republikës së Kosovës (APRK), Komunës së Gjilanit, Agjencinë Për Zhvillim Rajonal – Lindje dhe Zyrën Gjermane për Bashkëpunim Ndërkombëtar (GIZ).

Drejtoresha për Zhvillim Ekonomik në Gjilan, Valbona Tahiri, ka bërë të ditur se ky është edicioni i dyte i panairit, ku takohet oferta dhe kërkesa dhe nga 40 kompani pjesëmarrëse nga sektorë të ndryshëm, ofrojnë rreth 500 vende pune.

“Kompanite private janë konsumatori më i madh i punësimit, konsumatori më i madh i rekrutimit të burimeve njerëzore të kapitalit human dhe pa dilemë këerkojnë njerëz të pergatitur dhe profesional, në mënyre që të realizohen objektivat e secilit ndërmarrës dhe të një punëkërkuesi në vetvete. Ky panair po dëshmon se ka vende pune në ndërmarrjet e komunës së Gjilanit dhe kohëve të fundit mundësite për të përgatitur profesionalisht një punëkërkues janë shumë më të medha duke ju falenderuar partnereve tanë MPMS, GIZ dhe të tjerëve”, ka thënë Tahiri.

Ajo ka thënë se Komuna do të vazhdojë të realizojë aktvitete më qellim koordinimin dhe ndërlidhjen me tregun e punës, si dhe promovimit të shkathtësive të punës.

Dretjori i Qendres për Punësim në Gjilan, Xhevat Aliu, ka thënë se përmes këtij panairi, bizeneset po ofojnë vende pune për angazhim të fuqisë punëtore, duke shtuar se në këto rrethana të papunësisë, po ndikohet direkt në përmirësimin e gjendjes socio-enonomike.

Klaus Bader – Labarre, nga Agjencia Gjermane për Bashkëpunim Ndërkombëtar (GIZ), pasi ka falënderuar kryetarin e Gjilanit dhe akterët tjerë për ndihmën e dhënë për këtë panair, ka theksuar se qëllimi i organizimit të përbashkët të këtij panairi, është që t’i bashkojë punëdhënësit dhe punëkërkuesit.

“Është kënaqësi që kësaj radhe po bëhet e mundur,  që në bashkëpunim me MMPS, të bëhet subvencionimi I praktikës në punë prej 6 muajve dhe tre muaj trajnim në vend të punës me pagesë”, ka thënë Bader – Labarre./21Media

Back to top button