Përfshirë vrasjen e foshnjave dhe grave shtatzëna

Përfshirë vrasjen e foshnjave dhe grave shtatzëna

Policia Bana Mura, e cila mbështetet nga qeveria në Kongo, ka kryer krime të tmerrshme etnike muajve të kaluar, përfshirë edhe vrasjen e foshnjave dhe grave shtatzëna, njoftoi sot përfaqësuesi i Kombeve të Bashkuara Zeid Rad al-Husein.

“Refugjatët nga fshatra të ndryshme në territorin Kamonja kanë treguar se pjesëtarët e Bana Mura në dy muajt e fundit kanë vrarë, prerë, djegur mijëra banorë dhe kanë shkatërruar fshatra të tëra”, ka thënë Al-Husein, transmeton Reuters.