“Open Balkan” është emri i ri i Mini Shengenit Ballkanik

1 min read

Pas përfundimit të Forumit Ekonomik rajonal në Shkup, kryeministri i Maqedonisë së Veriut Zoran Zaev, kryeminisrti i Shqipërisë Edi Rama dhe presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiq, kanë shpallur zyrtarisht emërimin e iniciativës për bashkëpunim të mes vendeve të Ballkanit Perëndimor.

Iniciativa që deri tani tani njihej si “Mini-Schengen”, tashmë është emëruar “Open Balkan”, respektivisht “Ballkani i hapur”./TV21