Kurtishi: Sivjet kemi deri 15% më pak raste të reja me kancer

Kurtishi: Sivjet kemi deri 15% më pak raste të reja me kancer

 

Me qëllim të parandalimit të përhapjes së COVID-19 institucionet shëndetësore i kanë shtyrë shërbimet mjekësore dhe në këtë mënyrë është vonuar diagnostikimi i sëmundjeve malinje. Prandaj në shtatë mujorin e parë të këtij viti kishte një ulje për rreth 15 % të rasteve të reja me kancer në Kosovë. Edhe këtë vit dominon kanceri i gjirit dhe ai i mushkërive, por brengosës është shtimi i rasteve me kancer në lukth dhe pankreas.