Nazistët marshuan drejt Moskës në vitin 1941

Nazistët marshuan drejt Moskës në vitin 1941

Gjermania naziste në vitin 1941, pikërisht më 22 qershor, filloi pushtimin e Bashkimit Sovjetik. Lideri sovjetik, Joseph Stalin, befasohet nga sulmi i papritur i forcave të Adolf Hitlerit.

Nazistët marshojnë drejt Moskës. Ai kështu shkeli marrëveshjen e nënshkruar ndërmjet Gjermanisë dhe Bashkimit Sovjetik për respektimin e sovranitetit reciprok.