Dëshmitarët përshkruajnë sulmin në Londër

Dëshmitarët përshkruajnë sulmin në Londër

Gjashtë persona janë vrarë dhe shumë njerëz të tjerë janë plagosur në një “tërbim” terrorist në dy monumentet qendrore të Londrës, shkruan “The Telegraph”.

Dëshmitarët e sulmit të mbrëmshëm e përshkruajnë ngjarjen si shokuese një çift që ishin në rrugën e lartë të qytetit kur panë shumë njerëz që po vraponin.

“Ne pamë njerëz që iknin dhe më pas pashë një njeri me të kuqe me një thikë të madhe, me një mendim të gjatë 25 centimetra, duke thertuar një burrë, rreth tri herë”, tha Ben njëri nga dëshmitarët.

“Duket sikur njeriu po përpiqej të ndërhynte, por nuk mund të bënte shumë. Ai ishte duke u therur mjaft ftohtë dhe ai u rrëzua në tokë”.

Ben tha se njeriu u largua me guxim me një person tjetër, shkruan rtv21.tv.

Gjithashtu ai tha se ata panë një karrige metalike duke u hedhur në drejtim të njeriut. “Pastaj dëgjuam tri të shtëna me armë, me të vërtetë armë zjarri, dhe ne vrapuam”, rrëfen dëshmitari.

Tre burra kanë sulmuar njerëzit me thika mbrëmë në tregun e afërt të Borough në Londër, gjithashtu një automjet transporti i bardhë u fut në një turmë njerëzish në urë me shpejtësi të madhe ./21Media