Pasuria marramendëse e Ivanka Trump

Ivanka Trump dhe bashkëshorti i saj gjithnjë e më të pasur

Vajza e presidentit amerikan, Donald Trump, Ivanka dhe bashkëshorti i saj Jared Kushner vijojnë të fitojnë të ardhura marramendëse në sajë të investimeve në fushën e pasurive të patundshme në nivelin e qindra milionë dollarëve, ndërkohë që drejtojnë poste qeveritare, sipas dokumenteve të lëshuara nga Shtëpia e Bardhë.

Që nga koha që Donald Trump fitoi presidencialet amerikane në muajin nëntor, perandoria e tij financiare u shqyrtua me hollësi nga ana e ekspertëve në këtë fushë, të cilët besojnë se përbën konflikt serioz interesi dhe ngrenë pikëpyetje të shumta mbi mungesën e një kufiri të qartë mes çështjeve të biznesit, atyre familjare si dhe funksioneve politike.

Dokumentet e publikuara të premten dëshmojnë se Ivanka dhe bashkëshorti i saj, të cilët janë që të dy zyrtarisht këshilltarë të afërt të presidentit, ende marrin të ardhura nga pasuritë e tyre që vlerësohen mes shifrës 240 dhe 740 milionë dollarë.

Ivanka Trump njoftoi disa ditë më parë se merrte përsipër postin e këshilltares pa pagesë ndaj presidentit amerikan dhe do të mbajë aksionet e saj, të vlerësuara mes 5 dhe 25 milionë dollarë, në “Trump International Hotel”, që ndodhet disa blloqe larg Shtëpisë së Bardhë. Mes janarit 2016 dhe marsit 2017, këto aksione i kanë sjellë një fitim mes vlerës një dhe pesë milionë dollarë, referuar dokumenteve./21Media

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
close button