Kryetarja e Dhomës së Përfaqësuesve, Nancy Pelosi u ka bërë të ditur liderëve të Kongresit se kanë vendosur ta vazhdojnë procesin për të certifikuar fitoren e presidentit të zgjedhur

“Në konsultim me Hoyor dhe Whip Clyburn dhe pas thirrjeve të Pentagonit, Departamenti i Drejtësisë dhe zëvendëspresidenti, kemi vendosur që të procedojmë sonte pasi edhe Kongresi është i lirë për t’u përdorur. Leader Hoyer do të dërgojë udhëzimet tona sot më vonë”, ka thënë ajo.

Ajo tutje ka thënë se “tani do të jemi pjesë e historisë, pasi një pamje e tillë e turpshme e vendit tonë u shfaq në botë, e nxitur në nivelin më të lartë “.