Breshëri u shkaktoi dëme të mëdha në molla e kumbulla

Breshëri u shkaktoi dëme të mëdha në molla e kumbulla

Pemëtaria si degë e bujqësisë, po tregohet e suksesshme në vend. Krahas kultivimit të pemëve tradicionale në Kosovë, fermerët kanë filluar të kultivojnë edhe shumë pemë të reja. Madje, edhe pse nuk përkrahen nga Ministria e Bujqësisë, disa fermerë kanë filluar vet , të merrem me kultivimin e kumbullave. Në komunën e Klinës fermerët presin rendimente të mira nga kumbulla dhe dardha.(Teksti-Bahtir CAKOLLI, kamera- Sahit TROSHUPA)./21Media