Pensionistët serb në Mitrovicën e Veriut në protestë për dinarin

Të hënën në ora 12:00 në Mitrovicën e Veriut është paralajmëruar se do mbahet një protestë nga pensionistët e komunitetit serb. Kjo thirrje është bërë nga Lista Serbe përmes rrjetit social Facebook.

Protesta sipas tyre, vjen për të kundërshtuar vendimin e Bankës Qendrore të Kosovës për të ndaluar përdorimin e dinarit si mjet pagese.

Zëvendësdrejtori i policisë në Mitrovicën e veriut Veton Elshani për rtv21.tv tha se Policia ka pranuar informatat se për këtë protestë.

Në katër komunat veriore të Kosovës, me shumicë serbe, janë parë të dielën disa grafite të reja me mesazhet “Kur të kthehet ushtria në Kosovë, Brigada e Veriut jeton”.

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, i është drejtuar të dielën komunitetit serb në Kosovë, duke i thënë se rregullorja e Bankës Qendrore të Kosovës (BQK) nuk ia ndalon Serbisë që t’iu ndihmojë atyre dhe Kosova nuk e ka ndaluar dinarin, ashtu sikurse asnjë valutë tjetër.

Ai i është referuar rregullores së BQK-së – që ka hyrë në fuqi më 1 shkurt – e cila parasheh që valuta e vetme për kryerje të transaksioneve me para të gatshme është euroja./21Media

Back to top button